Brösarps Gästis – äggakaka, julbord och mycket mer

Med fyra prickar av fem på Tripadvisor är det inte förvånande att en vistelse på Brösarps Gästis och Spa lever upp till förväntningarna. Veckans meny är späckad av läckerheter, och det som absolut måste nämnas är Brösarps Gästis äggakaka. Även dagens lunch på Brösarps Gästis är både prisvärd och god.

Snabbfakta om Brösarps Gästis

Hitta hitAlbovägen 21, Brösarp. 100 meter från centrum.
OmHistoriskt värdshus beläget jämte Verkeåns naturreservat och bara 10 minuters bilresa från Östersjön. Erbjuder fantastisk mat: lunch, middag och julbord. 
Brösarps menyBrösarps Gästis mat är lagad av ekologiska, lokalproducerade råvaror och rätterna är inspirerade av traditionell mat från Skåne. 
FaciliteterGratis parkering, grillplats, gratis wifi, frukostbuffé.
ÖvrigtBrösarps Gästis kan vid förfrågning även erbjuda vinprovning och andra aktiviteter, som guidade turer i den vackra naturen som omger Brösarps Gästis. 
Öppettider julbordBokningsbart med ankomst onsdag, torsdag, fredag och lördag. Incheckning från 15.00.

Julbord på Brösarps Gästis

Julen är förknippad med stök och stress, så varför inte ta lite tid att koppla av på Brösarps Gästis innan jul? Brösarp Gästis julbord är en triumf av hemlagade rätter inspirerade av den skånska traditionen och med lokala råvaror. Här utlovas att man inte går från bordet annat än mätt och belåten. Och varför inte stanna över natten och låta Brösarps Gästis personal ta hand om er riktigt ordentligt?

Låter det inte frestande att resa till det vackert belägna värdshuset, beläget vid Verkeåns naturreservat? Vill du inte sova i lyxiga rum inredda med stil i detta fina hus med anor från 1600-talet? Incheckning sker vid 15.00. Då möts man av trevlig personal som hälsar en välkommen. Glögg och pepparkakor finns det i överflöd. Kanske har du tid för ett spabesök på Brösarps Gästis spa innan julbordet? Var kan man annars hitta en sådan avkoppling i vardagen?

När det väl är dags att äta dignar buffén av läckerheter och du låter dig väl smaka, i lugn och ro. För du vet att detta är en helg för dig, eller kanske tillsammans med en käresta eller familj, och att det enda du behöver göra är att lägga dig i en skön säng vid slutet av kvällen.

Frukost på Brösarps Gästis

Brösarps Gästis sängar är sköna och rummen tysta. På morgonen avnjuter du den härliga frukostbuffén. Här finns allt som kan tänkas finnas på en frukostbuffé, och lite till. Man kan inte säga annat än att värdfolket på Brösarps Gästis är generösa och att maten är värt sitt pris.

Bokar man onsdag till torsdag kostar det 1 400 kronor per person på Brösarps Gästis, och fredag till lördag 1 700 kronor per person. Vid adventstid ingår Brösarps Gästis julbord, övernattning samt frukostbuffé, och inte att förglömma glögg och pepparkakor.

Utflyktsmål runt Brösarps Gästis

Kanske är man pigg efter buffén och tar sig ut på en promenad i den vackra omgivningen. På några av rummen är även de fyrbenta djuren välkomna, till en extra kostnad av 175 kronor. Så en skön rundtur är välkommen inte bara för dig utan även kanske för en fyrbent vän.

Det finns flera utflyktsmål nära Brösarps Gästis, till exempel:

  • Stenshuvud
  • Haväng
  • Kivik
  • Ångtåget på Österlen
  • Svabesholms kungsgård
  • Christinehofs Ekopark
  • Drakamöllan

Under sommarsäsong kan man även besöka någon av de fem golfbanor som finns inom 25 minuters bilresa från Brösarps Gästis. Och Kristianstad ligger bara 40 minuters bilfärd bort.

Dagens lunch på Brösarps Gästis

Innan man anträder resan hem stannar man med fördel och avslutar den avkopplande vistelsen genom att sätta sig till bords igen på Brösarps Gästis för att äta lunch. Lunchmenyn är bred och har samma goda kvalitet som all mat på gästhuset. Det serveras även dagens lunch.

Så man är garanterat mätt och belåten innan man börjar färden hemåt där vardagen väntar. Men man kan ju alltid återkomma till Brösarps Gästis och Spa, då ett enda besök inte räcker för att uppleva allt på detta härliga resmål. Brösarps Gästis finns alltid där och väntar troget på en när man behöver ladda batterierna eller bara vill äta gott.

Senaste

Hur länge har man antikroppar?

Covid-19 eller Corona är precis som en förkylning en...

Hur funkar billån? 

Att köpa en bil är ofta ett av de...

Så ska du tänka för fler glädjestunder varje dag

I en vardag när ingenting nytt händer kan det...

Pokemon kort – ett eget universum!

Det kan vara lite svårt att definiera vad Pokemon...

Prenumerera

Missa inte

Hur länge har man antikroppar?

Covid-19 eller Corona är precis som en förkylning en...

Hur funkar billån? 

Att köpa en bil är ofta ett av de...

Så ska du tänka för fler glädjestunder varje dag

I en vardag när ingenting nytt händer kan det...

Pokemon kort – ett eget universum!

Det kan vara lite svårt att definiera vad Pokemon...

Swexit TV – en Youtubekanal som kommenterar och kritiserar etablissemanget

Swexit TV är en Youtube-kanal där en man vid...

Hur länge har man antikroppar?

Covid-19 eller Corona är precis som en förkylning en infektionssjukdom som orsakas av ett virus. Vanliga symptom för den som insjuknar i Covid-19 är...

Hur funkar billån? 

Att köpa en bil är ofta ett av de största köpet svenskarna gör i livet om man bortser från köp av bostad. Till följd...

Så ska du tänka för fler glädjestunder varje dag

I en vardag när ingenting nytt händer kan det vara lätt att känna att tiden bara går utan att man för den skull spenderar...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here