Jesus Christ superstar

by Fredrik Lagerholm

Under 2022 så turnerar ensemblen för Jesus Christ superstar runt i land och rike. Malmö gästades senast under maj månad och av döma av publikreaktionerna så var föreställningen mycket uppskattad.

När Andrew Lloyd Webbers och Tim Rices musikal Jesus Christ Superstar först har premiär 1971, så väcker den stor uppmärksamhet och publiken anser rentav att den är en stor sensation.

Sista dagarna av Jesu liv

Från dagarna före Jesus intåg i Jerusalem till hans korsfästelse, så förmedlar musikalen de sista dagarna i Jesu liv. Föreställningen är dock redan från början omgärdad av kontroverser. Trots detta blir den en stor succé och fortfarande idag, cirka 50 år senare, är den fortfarande minst lika älskad. Dessutom finner kritikerna fortfarande saker som de hakar upp sig på och anser kontroversiella.

Äntligen – Jesus Christ superstar Malmö

Nytt för i år var att vi äntligen fick se Ola Salo spela mot Peter Jöback, även i Jesus Christ Superstar Malmö. Den här gången spelar Salo Judas, istället för Jesus, som vi redan är vana vid. Istället ser vi Peter Jöback i rollen som Jesus och han gör sin insats med bravur.

Det är tydligt att deras talanger, kombinerade, skapar scenmagi. Följden blir att publiken därför tydligt känner av dynamiken dem emellan. Effekten blir ytterligare accentuerad genom den otroligt samspelta ensemblens musikaliska harmoni.

 

Related Posts

Leave a Comment