Joakim Eliasson – regissör och kändismake

Joakim Eliasson är en svensk regissör. Han är mest känd för att ha regisserat serierna Gåsmamman (en säsong) och Heder – och för att vara gift med skådespelaren Alexandra Rapaport, som även hon medverkat i nämnda serier. Till vardags regisserar Joakim mest reklamfilmer.

Snabbfakta om Joakim Eliasson

Född1 mars 1969
BorStockholm
Gift medAlexandra Rapaport
RegisseratGåsmamman, Heder

Joakim Eliasson samarbetar gärna med skådespelarhustrun

Det var 2005 som Joakim Eliasson och den firade skådespelaren blev ett par. Sedan dess har de hållit ihop, och inte sällan arbetat tillsammans. Alexandra Rapaport har berättat att hon var orolig inför att maken skulle ta över regissörsstolen efter Richard Holm, som fram till dess regisserat Gåsmamman. Men det blev riktigt lyckat, erkänner hon sedan.

Faktum är att samarbetet svetsade dem samman, så att semestern kunde inledas utan det vanliga semestergrälandet. I stället kunde familjen njuta helhjärtat av ledigheten – familjen, som även består av sonen Elmer, född 2007, dottern Blanca, född 2010, och Joakims son Beck från ett tidigare förhållande. Blanca ska inte förväxlas med hornisten Blanca Eliasson.

Förutom Gåsmamman och Heder är Alexandra Rapaport känd för roller i bland annat:

  • Tsatsiki, morsan och polisen
  • Kungamordet
  • Morden i Sandhamn
  • Sommaren med Göran
  • Kronjuvelerna
  • En gång i Phuket

Hon har även fast tjänst vid Dramaten i Stockholm. Både Joakim Eliasson och hustrun är aktiva på Instagram, där Joakim heter directorjocke och har närmare 1 200 följare.

Joakim Eliasson inte ensam om sitt namn

Många googlar ”Joakim Eliasson gift med Alexandra Rapaport”, men andra söker även efter ”Joakim Eliasson motocross”. Mycket riktigt finns det en motocrossförare med detta namn, men det är inte samma person som regissören tillika Rapaports lagvigde.

Joakim Eliasson är född 1975 och kör såväl MX3 som MX1. År 2006 kom han tvåa i SM och tidigare har han kommit både tvåa och trea i 250-kubiksklassen. Joakim Eliasson är en av de fyra medlemmarna i Team Eliasson Racing som har sin bas i småländska Nybro. Till vardags kör Joakim Eliasson skogsmaskin.

Enligt Wikipedia ska motocrossföraren Joakim Eliasson ha medverkat i Helt perfekt, en komediserie där ett antal svenska skådespelare och programledare spelar fiktiva versioner av sig själva. Även Alexandra Rapaport har varit med i serien, en erfarenhet som hon alltså inte delar med sin make utan med hans namne.

Joakim Eliasson i batteribranschen

En annan som delar namn med Joakim Eliasson är en av grundarna och ägarna till Batteriexperten. Hans affärspartner heter Henrik Malis. De två har känt varandra sedan ungdomsåren och har haft flera olika gemensamma företagsprojekt. Det var 2006 som de började sälja batterier över nätet eftersom de tyckte det var orimligt dyrt och krångligt att få tag i rätt sorts batterier.

Webbutiken växte snabbt och i dag är batterier inte det enda du kan införskaffa där. Nej, där finns alltifrån kablar och bläckpatroner till hörselprodukter och smarta glödlampor, alltså lampor som du kan styra med Alexa eller Google Assistant.

Finns det fler Joakim Eliasson? Jodå, närmare 50 stycken! Men de flesta lever mer anonymt än regissören, motocrossföraren och företagsledaren.

Senaste

Moderna museet i Malmö 

Moderna museet finns sedan tidigare i Stockholm. Moderna Museet...

Coq au vin, en klassisk gryta

Den klassiska franska grytan “Coq au vin” görs på...

Hur många vargar finns det i Sverige?

Vargfrågan, hur många vargar som ska få finnas i...

Hur gör man fidget toys hemma?

Fidget toys kan hjälpa barn och vuxna med ångest,...

Prenumerera

Missa inte

Moderna museet i Malmö 

Moderna museet finns sedan tidigare i Stockholm. Moderna Museet...

Coq au vin, en klassisk gryta

Den klassiska franska grytan “Coq au vin” görs på...

Hur många vargar finns det i Sverige?

Vargfrågan, hur många vargar som ska få finnas i...

Hur gör man fidget toys hemma?

Fidget toys kan hjälpa barn och vuxna med ångest,...

Hur långt är det till månen från jorden?

Svaret på frågan ”Hur långt är det till månen?”...

Moderna museet i Malmö 

Moderna museet finns sedan tidigare i Stockholm. Moderna Museet i Malmö öppnade i december 2009 och håller till i Rooseums lokaler. Det byggdes om...

Coq au vin, en klassisk gryta

Den klassiska franska grytan “Coq au vin” görs på ungtupp som kokas i rödvin. Det är ett långkok, för att att köttet ska bli...

Hur många vargar finns det i Sverige?

Vargfrågan, hur många vargar som ska få finnas i Sverige, är omtvistad. Men nu tycks merparten av de politiska partierna vara överens om att...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here