Moderna museet i Malmö 

Moderna museet finns sedan tidigare i Stockholm. Moderna Museet i Malmö öppnade i december 2009 och håller till i Rooseums lokaler. Det byggdes om till att passa ett museum och fasaden målades orangeröd. Ett besök på ett museum innebär att hjärnans alla sinnen blir tillfredsställda.

Om Moderna museet i Malmö

ÖppettiderGenerösa öppettider
ShopButik med prylar och foton relaterade till utställningarna
FamiljBarnfamiljer är välkomna
CaféLokalproducerat noga utvalda råvaror

Söka jobb på Moderna museet

Om du skulle vara sugen, som många andra är, på att arbeta på moderna museet i Malmö så håll koll på deras hemsida, där annonseras deras lediga tjänster ut då och då.

Moderna museets öppettider och butik

Moderna museet har generösa öppettider, sex dagar i veckan. De har, som många andra museer, stängt på måndagar. Men annars är det öppet varje dag, vanligtvis mellan 11 och 17, förutom på torsdagar då man stänger klockan 19. 

När du är där för att begrunda alla vackra utställningar så ska du naturligtvis passa på att besöka museets egna butik. Där finns som brukligt diverse fina vykort, affischer och böcker. Naturligtvis hittar du även foto, konst och designprylar relaterade till utställningarna. Så handla där och du stödjer Moderna museet, men tänk på att ta betalkortet med dig, det går nämligen inte att betala med kontanter där. 

Moderna museet för barn och familj

Sista söndagen i månaden är du välkommen att ta med hela familjen till Moderna museet på familjeverkstad. Denna aktivitet är väldigt populär och det är drop in som gäller. Det gäller att vara ute i god tid då det är begränsade platser. Barn från fyra år och uppåt är välkomna. En vuxen ska också följa med för att det hela inte ska gå överstyr. Naturligtvis är barn välkomna att besöka utställningarna som är på museet, det finns både skötbord och bärsele att låna om det behövs. 

Det är spännande att gå på konstutställning med barn, då det ventileras många tankar och funderingar. Tänk bara på att inga utställningsföremål får vidröras, då risken finns att de förstörs då. Håll gärna barnen i handen och ha ett extra öga med dig som kan hålla koll. Som ett steg i att främja intresset för konst hos barnen så anordnas bl.a. även tipspromenad på museet.

Moderna museets café

För ett museum med aktning så är ju ett eget café ett måste. Det är fantastiskt att avsluta sin konstrunda med en kopp kaffe och en god räkmacka. Eller varför inte ta en paus innan besöket fortsätter med soppa eller en paj. Caféet har samma öppettider som museet. 

Hilma Af Klint på museet

En omfattande utställning som fanns att beskåda på Moderna museet i Malmö var Hilma Af Klints verk. Hilma Af Klint var en forskare, konstnär och medium som gjort alster som speglar vår natur och hur den synliga och den osynliga världen hör samman och är sammankopplade. Utställningen av Hilma blev otroligt populärt. Dock inte så många besökare som museet hade hoppats på, men det rådde ju pandemin för. För att kompensera sina besökare som var intresserade av Hilmas verk så har det spelats in kortfilmer som det går att ta del av. Där går det att få en inblick i den massiva utställningen.

Andy Warhol – omtalad konstnär 

Warhol är en annan konstnär som gjort stort avtryck på museet. Han gjorde sig känd genom sin popkonst. Han har tidigare ställt ut på Moderna museet i Stockholm, men då var fokus mer inriktat på året 1968. I utställningen i Malmö visas bl.a. alla skivomslag som Warhol har gjort förutom hans ko-tapet och Electric chair. 

Evenemang

Museet har ständigt flera evenemang på gång för att locka till sig besökare. Allt från workshops till musik och historialäsning. Alla aktuella evenemang går att finna på Moderna museets hemsida. Öppettiderna är:

  • Måndag: Stängt
  • Tisdag: 11-17
  • Onsdag: 11-17
  • Torsdag: 11-19
  • Fredag: 11-17
  • Lördag: 11-17
  • Söndag: 11-17

Senaste

Coq au vin, en klassisk gryta

Den klassiska franska grytan “Coq au vin” görs på...

Hur många vargar finns det i Sverige?

Vargfrågan, hur många vargar som ska få finnas i...

Hur gör man fidget toys hemma?

Fidget toys kan hjälpa barn och vuxna med ångest,...

Hur långt är det till månen från jorden?

Svaret på frågan ”Hur långt är det till månen?”...

Prenumerera

Missa inte

Coq au vin, en klassisk gryta

Den klassiska franska grytan “Coq au vin” görs på...

Hur många vargar finns det i Sverige?

Vargfrågan, hur många vargar som ska få finnas i...

Hur gör man fidget toys hemma?

Fidget toys kan hjälpa barn och vuxna med ångest,...

Hur långt är det till månen från jorden?

Svaret på frågan ”Hur långt är det till månen?”...

Hur gammal är Cazzi Opeia?

Cazzi Opeia, privat även känd som Moa Carlebecker, är...

Coq au vin, en klassisk gryta

Den klassiska franska grytan “Coq au vin” görs på ungtupp som kokas i rödvin. Det är ett långkok, för att att köttet ska bli...

Hur många vargar finns det i Sverige?

Vargfrågan, hur många vargar som ska få finnas i Sverige, är omtvistad. Men nu tycks merparten av de politiska partierna vara överens om att...

Hur gör man fidget toys hemma?

Fidget toys kan hjälpa barn och vuxna med ångest, ADHD och stress. Barn går ofta omkring med en fidget-leksak i handen och vill besöka...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here