Kanske har det aldrig varit enklare att konfigurera din smarttelefon. Nu när du inte ens behöver trycka på några knappar för att göra det. Faktiskt så kan du med ett enkelt röstkommando konfigurera din enhet. Prova att säga ”ok Google konfigurera min enhet” och se vad som händer!

Konfigurera din enhet med röstkommando

Så hur fungerar det egentligen att konfigurera din enhet med hjälp av röstkommando? Jo, på antingen en mobiltelefon eller en surfplatta av Android modell finns en inbyggd assistent som svarar på dina röstkommandon. Den kallas för Google Assistent. Du startar den helt enkelt genom att säga exempelvis ”Hej Google” eller liknande.

När du startar den kommer den upp på din skärm på telefonen och du kan då ge den olika röstkommandon.

”Google assistent” – Ok Google konfigurera min enhet

Funktionen Google assistent kan hjälpa dig med allt från dina appar till inställningar på din telefon. Du kan använda din Google assistent till att exempelvis ställa in alarm och påminnelser eller att hantera din kalender. Den kan även hjälpa dig med att konfigurera olika enheter. Som en bluetooth högtalare exempelvis.

Så nästa gång du behöver konfigurera din enhet på din Android telefon men inte riktigt vet hur du ska göra, säg ”ok Google konfigurera min enhet” så kommer du få hjälp av Google assistenten.

Related Posts

Leave a Comment