Hur funkar billån? 

Att köpa en bil är ofta ett av de största köpet svenskarna gör i livet om man bortser från köp av bostad. Till följd av detta så är det väldigt vanligt att man tecknar upp sig på antingen ett privatlån eller på ett billån. Men detta är någonting som ofta för med sig en del funderingar och det är väldigt vanligt att man känner oro och osäkerhet inför tecknandet av ett billån. 

Om du vill veta mer om hur dessa lån tenderar att fungera i praktiken så kan du gå in på din banks låneportal och välja “läs mer”. Men det är inte säkert att detta svarar på alla frågor som man har, och det är verkligen inte säkert att banken erbjuder det förmånligaste lånet möjligt.  

Idag så kan man nämligen välja att gå direkt till en privat långivare istället för till banken. Detta ger en mycket större möjlighet att hitta ett lån som är så fördelaktigt som möjligt. Det bästa sättet att hitta ett förmånligt lån är genom att jämföra lån, någonting som kommer att förklaras längre ner i inlägget. 

Skillnaden på ett lån utan säkerhet och belåning med bilen som säkerhet 

När man tecknar upp sig på ett privatlån (eller blancolån/lån utan säkerhet som det också kallas) så gör man det utan några större åtgärder. Man skriver på ett papper där man lovar att betala tillbaka pengarna och får sedan summan utbetalad till sitt konto. Dessa lån är oftast tillgängliga upp till 50 000 kronor och går fort att få beviljade så länge du har en bra kreditvärdighet. 

Den andra typen av billån är ett lån där man använder bilen som säkerhet. Precis som när man tecknar ett bolån med bostaden som säkerhet så fyller fordonet man köper samma funktion här. Detta kan man i regel få lite bättre ränta på och det är oftast möjligt att låna större summor till bättre ränta genom att göra på det här viset. Så funkar billån när man tar lån med bilen som säkerhet, men du bör alltid dubbelkolla exakt vad som gäller innan du skriver på någonting. 

Den bästa räntan hittas genom jämförelser

På grund utav att det numera finns så många olika långivare så är det viktigare än någonsin att man gör efterforskningar för att hitta den bästa möjliga räntan, oavsett vilket lån man är på jakt efter. Men på grund utav att det finns så fruktansvärt många olika långivare så kan det vara svårt att skaffa sig någon överblick, och det är väldigt lätt hänt att man missar någonting. 

Istället så är det bättre att du jämför billån hos en jämförelsetjänst. På så sätt så kan du få en överblick kring allting som finns att välja bland och med hjälp av en överblick så blir det lättare att välja ut det förmånligaste lånet möjligt. Genom att jämföra billån hos finansruset.se eller genom en liknande tjänst så ger man sig själv väldigt goda möjligheter att hitta ett lån med en bra ränta.  

Det är nämligen så att räntan kan skilja sig ganska dramatiskt från långivare till långivare. Dessa skillnader kanske inte ser mycket ut för världen men i slutändan kan det röra sig om tiotusentals kronor beroende på hur mycket man lånar. Att äga och köpa en bil är dyrt nog utan att man ska välja en ränta som är mindre fördelaktigt än en annan. Därför är det oerhört viktigt att man tar sig tiden att verkligen jämföra vilka räntor som finns. Precis som att man kan lägga ner mycket tid på att hitta rätt sorts bil inför sitt köp så gäller det också att man hittar rätt lån med rätt ränta för ens situation. 

Senaste

Moderna museet i Malmö 

Moderna museet finns sedan tidigare i Stockholm. Moderna Museet...

Coq au vin, en klassisk gryta

Den klassiska franska grytan “Coq au vin” görs på...

Hur många vargar finns det i Sverige?

Vargfrågan, hur många vargar som ska få finnas i...

Hur gör man fidget toys hemma?

Fidget toys kan hjälpa barn och vuxna med ångest,...

Prenumerera

Missa inte

Moderna museet i Malmö 

Moderna museet finns sedan tidigare i Stockholm. Moderna Museet...

Coq au vin, en klassisk gryta

Den klassiska franska grytan “Coq au vin” görs på...

Hur många vargar finns det i Sverige?

Vargfrågan, hur många vargar som ska få finnas i...

Hur gör man fidget toys hemma?

Fidget toys kan hjälpa barn och vuxna med ångest,...

Hur långt är det till månen från jorden?

Svaret på frågan ”Hur långt är det till månen?”...

Moderna museet i Malmö 

Moderna museet finns sedan tidigare i Stockholm. Moderna Museet i Malmö öppnade i december 2009 och håller till i Rooseums lokaler. Det byggdes om...

Coq au vin, en klassisk gryta

Den klassiska franska grytan “Coq au vin” görs på ungtupp som kokas i rödvin. Det är ett långkok, för att att köttet ska bli...

Hur många vargar finns det i Sverige?

Vargfrågan, hur många vargar som ska få finnas i Sverige, är omtvistad. Men nu tycks merparten av de politiska partierna vara överens om att...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here